Furman Sound's Office Building in Petaluma, CA

A Furman kiváló minőségű berendezéseket gyárt már 1974 óta. Termékeik három széles kategóriába tartoznak: professzionális hang és videó processzorok – e célból alapították a céget, a bevált váltakozó áramú kondicionáló és elosztó készülékek – ezektől vált ismertté, valamint az innovatív energiagazdálkodási megoldások – amelyek a Furman forradalmi BlueBOLT® felhő alapú platformját aknázzák ki.

Ezen termékek alkalmazása már nem korlátozódik csupán a zenére, a Furman termékapplikációk  a piac széles tartományára kiterjednek. A 2001-ben elindított és elismert CE vonal magában foglalja az AC tápfeszültség kondicionálók egy teljes termékcsaládját, amelyeket kifejezetten a mai házimozi és audiofil rendszerekhez terveztek. A termékek alkalmazhatók továbbá a hangosításban, házi és professzionális hangfelvételekben, utómunkában, a műsorszórásban, telepített kereskedelmi audió/videó rendszerekben, valamint kereskedelmi/lakóépületek energiagazdálkodásának ellenőrzésére.

A Furman innovatív, élvonalbeli AC tápfeszültség technológiákra való összpontosítása olyan jelentős fejlesztésekhez vezetett, mint a Series Multi-Stage Protection, Linear Filtering Technology, Extreme Voltage Shutdown, True RMS Voltage Regulation, és a Power Factor Technology.

2007-ben a Panamax LLC felvásárolta a céget, a Furman és a Panamax együtt már figyelemre méltó választékban kínál prémium kategóriájú energiagazdálkodási megoldásokat audió/videó alkalmazásokhoz és innovatív, egyszerűen használható energiamonitorozási megoldásokat kereskedelmi és lakossági célokra.

A Furman most a Core Brands LLC, a Nortec Inc. leányvállalatának egyik márkaneve, része a Nortek Technology Solutions csoportnak. A Nortec egy multinacionális gyártó és forgalmazó, amely lakossági és kereskedelmi piacra gyárt termékeket. Az 1967-ben alapított Nortec főhadiszállása Rhode Islanden, Providence-ben található.

A Core Brands LLC tíz ikonikus audió, tápellátási és szabályzó márka termékeit és marketingjét egyesíti egy üzleti egységbe, az ATON®, BlueBOLT®, ELAN®, Furman®, Niles®, Panamax®, Proficient®, SpeakerCraft®, Sunfire® és Xantech® gyártmányokét. A Core Brands több mint 190 éves gyakorlattal rendelkezik a lakossági, kereskedelmi és professzionális piacon, valamint több mint 4300 ügyfélszámlával különféle terjesztési csatornákon az USA-ban és szerte a világon.