Extreme Voltage Shutdown (Szélsőséges túlfeszültség miatti lekapcsolás)

A szélsőséges feszültségparaméterek (mint például a hosszantartó túlfeszültség) a legfenyegetőbb áramellátással kapcsolatos problémák közé tartoznak, amikkel a felszerelésünknek szembe kell tudni néznie.

A tranziens tüskék és a szennyezett földelés csak néhány azon problémák közül, amikkel napjaink érzékeny elektronikáinak szembe kell tudni néznie. Ott van például a hosszan tartó túlfeszültség, amit néha „extrém túlfesznek” hívunk. Sok túlfeszültség ellen védő eszköz nem képes megvédeni a felszerelést egy hosszabb ideig tartó túlfeszültséggel szemben. Ezek az események sok ok miatt lehetségesek. Például, egy vihar vagy egyéb baleset megrongálhatta az egyik tápcsatlakozó egyik érintkezőjét. Továbbá, sok országban a bekötési szabványok és módok eltérő alkalmazása, vagy figyelmetlenség miatt előfordulhat, hogy véletlenül 400V vagy még magasabb feszültség kerül a rendszerbe.

A legtöbb túlfeszültség/zárlat ellen védő eszköz nincs felkészítve arra, hogy a fenti eseményekkel szemben megvédje a rácsatlakoztatott felszerelést. Megfelelő védelem nélkül egy ilyen esemény hatására a felszerelés meghibásodhat, vagy jobb esetben csak a túlfeszültség/zárlat elleni védelmünk fog tönkremenni.

A Furman Extreme Voltage Shutdown (EVS) nevű eszköz folyamatosan figyeli a bejövő feszültséget, és amint 250V feletti értéket detektál, kinyit egy relét, amellyel az eszköz és minden csatlakoztatott felszerelés azonnal lekapcsolódik a bejövő áramról. A problémát egy lámpa jelzi. Amint elmúlt a probléma, modelltől függően az eszköz vagy magától visszakapcsol vagy a felhasználó visszakapcsolhatja és a rendszer folytatja a normál működést.

Linear Filtration Technology (Lineáris Szűrési Technológia)


Az tápfeszültség mellett az áramforrásunk nagy mennyiségű rendszerzajt is szolgáltat számunkra. Az okok között szerepel a kapcsolóüzemű tápegységek és a harmonikusok, amiket ezek az eszközök visszapumpálnak a tápba, az áramellátásért felelős eszközeink öregedése és amortizációja miatti feszültségérték változások, és a rendszerhez csatlakoztatott eszközök nagyon magas száma.

A Furman Linear Filtration Technology (LiFT™) egy nagyon finoman hangolt aluláteresztő szűrő segítségével csökkenti a különbözeti (differential) AC zajt, ami az áramforrásunk felől érkezik. A rendszer legfigyelemreméltóbb tulajdonsága az, ahogy az AC zajt teljesen lineárisan képes csökkenteni egy nagyon széles frekvenciatartományban. A régebbi zajszűrő megoldások (amelyek a legtöbb AC szabályozó eszközben találhatók) egyenetlenül szűrik a zajt, ezek zajszűrő burkológörbéje leginkább egy hullámvasúthoz hasonlít. Ez legjobban egy hangfelvétel rossz hangszínszabályozásához hasonlítható.

A Furman’s LiFT technológiájának segítségével a különbözeti (differential) AC zaj lineárisan csökken egy nagyon széles frekvenciatartományon keresztül, ami beleér a video frekvenciákba is. Segítségével alacsonyabb zajszintet tapasztalhatunk az audio rendszereinkben, jobb képminőséget érhetünk el a video megjelenítőinken, és védelmet nyerünk egy esetleges adatvesztés vagy roncsolódással szemben, amit az alacsony szintű AC zaj digitális rendszerekben történő megjelenése okozhat.

LiFT nélkül

Ez a mérési eredmény egy valós idejű zajszintmérő szoftverből (RTAS) származik és egy hagyományos AC zajszűrő csillapításának burkológörbéjét mutatja. Figyeljük meg az egyenetlen görbét (zöld vonal).

LiFT-tel

Ez a mérési eredmény ugyanaz a mérést mutatja, kivéve, hogy zajszűrésnek a Furman Linear Filtration Technology-t használtuk. A zajcsökkentés görbéje egyenletes és lineáris, a hagyományos szűrésnél megfigyelhető rezonáns csúcsok nélkül.

Similar Posts